woensdag 29 december 2010

Den Bosch is zoooooo mooi!Gisteren hebben we de hele dag in Den Bosch doorgebracht, wat een prachtige stad is het toch.
Toen we uit de trein kwamen, hebben we eerst een overheerlijke Bossche bol gegeten bij banketbakkerij/lunchroom Jan de Groot, het adres voor de enige echte Bossche bol.

Ons volgende adresje was de Sint Jan die sinds kort uit de steigers is. Als kind kan ik me deze kathedraal alleen nog in de steigers herinneren. Binnenin was een levensgrote kerststal opgesteld, beredruk, maar toen de suppoost even niet keek, namen wij een sluiproute en konden zo de kerststal bewonderen.De Parade, het plein voor de Sint Jan, was helemaal in kerstsfeer. Er speelde een bandje, voor de kinderen was er een draaimolen, in een grote kerstboom hingen sterren met kerstwensen en -gedachten en er waren vuur- en opwarmplaatsen. Helemaal fantastisch waren de bankjes die van platte radiatoren waren gemaakt. Wat een vondst!
Echt een idee voor de stad Groningen, waar ik woon, en waar dit jaar nauwelijks iets aan kerst is gedaan op de Grote Markt. Met weinig geld en veel creativiteit valt er een boel te regelen.Verder hebben we een mooie wandeling gemaakt langs de stadsmuur aan de kant van de Hekellaan en natuurlijk even gewinkeld. Den Bosch heeft een aantal oude straatjes, zoals de Snellestraat, Molenstraat en de Kruisstraat waar veel leuke winkeltjes en restaurantjes zitten. Ver weg van de Hema en de Blokker.

Het was fijn om weer in mijn geboortestad te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten