dinsdag 11 oktober 2011

Gulrotkake med kremost...mmmmmm lekker!


In onze zomervakantie aten we bijna dagelijks taart. We sloegen vaak de lunch over en gingen tegen elven eens flink aan de koffie met...
Heerlijk!
Vandaag vond ik eindelijk het recept van een van mijn favorieten: gulrotkake med kremost, een overheerlijke variant van de worteltjestaart.
Probeer het eens en ik weet zeker dat je verk(n)ocht bent.

INGREDIËNTEN
4 eieren
3 dl suiker
3 dl bloem
2 theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneel
1 theelepel zout
1 theelepel vanillesuiker
1,5 dl olie (ik gebruik sojaolie)
5 dl geschaafde wortelen

KREMOST
2 pakjes naturel roomkaas bijvoorbeeld monchou
100 gram zachte roomboter
200-250 gram poedersuiker
1 theelepel vanillesuiker

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de over voor op 180° C. Klop de eieren en de suiker tot een schuimend geheel. Voeg de bloem, bakpoeder, kaneel, zout en vanillesuiker toe en meng dit met een spatel rustig door de ei/suikermassa. Voeg de olie en de wortelen toe. Doe dit in een beboterde en bebloemde ronde bakvorm (24 cm). Bak de taart gedurende een uur op de laagste richel. Af laten koelen.

Meng de ingrediënten voor de kremost samen met een garde en breng dat aan op de afgekoelde worteltaart.
De kremost hoef je niet te gebruiken. Sommigen vinden de worteltaart juist lekkerder zonder de toplaag erop. Ik persoonlijk niet! Desgewenst kun je de kremost er apart bij serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen