zondag 3 april 2011

Decorating with books... op zolderAf en toe ben ik een klein beetje bang dat ons huis instort onder het enorme gewicht van al die boeken die her en der staan. Vooral op zolder hebben we erg veel boeken en daartussen staat ergens een bed waar we op kunnen slapen. Naast ons bed staan twee kastjes met erin en erop talloze boeken die echt nog een keer gelezen en/of bekeken moeten worden. Verder is er een klein looppad dat naar het bed leidt.Vooral manlief heeft een boekentic. Hij kan het gewoonweg niet laten en moet regelmatig een boek kopen. De onderwerpen van deze boeken varieren nogal, van steden of landen waar we kortgeleden of ooit geweest zijn tot kunst en fotografie. Van (alle) boeken van Henning Mankell en dan ook direct maar alle, andere Scandinavische schrijvers van naam tot kookboeken, dichtbundels van een kortgeleden overleden dichter des vaderlands en boeken over water (een zeer ruim onderwerp!).
Ook ik doe wel mee aan deze boekenverzameling, maar mijn aandeel is bescheiden. Bovendien verkoop ik ook nog wel eens wat. Zo was ik kort geleden helemaal flauw van alle Saskia's Noort, Esthers Verhoef en dergelijke. Binnen korte tijd was ik al die boeken kwijt op Marktplaats.Vandaag heb ik een begin gemaakt met het rubriceren van alle boeken op zolder. Als eerste waren de reisgidsen en routekaarten aan de beurt. Die staan nu weer allemaal op alfabetische volgorde te pronken in de kast. Nu nog de literaire romans, de zwangerschapsliteratuur, de foto- en kunstboeken, enz. Een hele klus, maar ik krijg er wel inspiratie van. Onze slaapzolder wordt een heuse bibliotheek met leesstoel en leeslamp, oude, Perzische kleedjes op de vloer, een bed in het midden en verder boeken, heel veel boeken.

5 opmerkingen:

 1. Hier ook zo'n boekengek! Ik ben ook altijd op zoek naar een kast waar ik weer boeken in kwijt kan. En mijn verzameling is nog lang niet zo uitgebreid als die van jou. Heerlijk lezen, bladeren, kijken en ik heb inmiddels een bescheiden collectie over antiek, servies, en allerlei verzaleobjecten. Dat vind ik misschien nog wel het leukste. Bladeren in boeken wat ik nu weer voor moois wil gaan vinden op de komende brocante of vlooienmarkt. Zojuist terug uit Frankrijk. Ook daar weer wat mooie franse boekjes gekocht. Zowel om de inhoud als om de schrijver. Genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eh zowel om de inhoud als omd e buitenkant bedoel ik natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja heerlijk he, lezen? Ik wou dat ik er meer tijd voor had.
  Ik ga zo maar eens even op jullie blog kijken, want jullie zijn ook weer aardig actief bezig he?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja, lekker met zijn tweetjes een weekend weg en overal op zoek naar... Scandinaviƫ is voor ons dan wel weer erg ver. Dat hebben we nog niet eerder gedaan. Wel naar Engeland. Komende zomer ook weer. Ga jij dan wel naar Scandinaviƫ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We gaan komende zomer weer naar Noorwegen en Zweden en ik vind daar altijd veel leuke spullen. We komen dan ook elke keer bepakt en bezakt terug. Ik heb er heel veel zin in!

  BeantwoordenVerwijderen