zondag 18 september 2011

Borgen


Besteld bij de Volkskrant: Borgen
Ik ben al helemaal verslaafd, wat een goede serie!

'Borgen is de nieuwe internationaal gelauwerde serie van de makers van The Killing. Laat je meeslepen door deze schitterende Deense politieke thriller.

We volgen politiek leider Birgitte Nyborg, die onverwachts verkozen wordt tot eerste vrouwelijke premier van Denemarken, maar er al snel achter komt dat haar nieuw verworven rechten en plichten hun tol eisen van haar privéleven en haar dierbaren. Het blijkt balanceren tussen carrière, privéleven, machtswellust, concurrentie, en bovenal over spindoctors en hun rol tussen pers en politiek.

Na de zeer succesvolle Deense TV-series The Killing 1 en 2 en Those Who Kill is Borgen (The Government) wederom een fenomenale serie. In tegenstelling tot eerder genoemde series is Borgen geen crime maar een dramaserie. Door de gelaagdheid en de opbouw van de vertellingen echter minstens zo spannend. In deze serie gaat het niet om het oplossen van moorden maar om politieke intriges.

Series als The Killing en Borgen breken momenteel internationaal door vanuit Scandinavië. Beide reeksen zijn inmiddels aangekocht door de BBC. In Nederland wordt The Killing volgend jaar uitgezonden via de Nederlandse publieke omroep. Van The Killing wordt niet alleen gewerkt aan een Amerikaanse remake maar er wordt inmiddels ook een Serie naar Boek-adaptatie geschreven. Aan The Killing 3 wordt nog gewerkt en de dvd release staat voor het najaar van 2012 gepland.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten