vrijdag 5 augustus 2011

Beautiful peopleHet leuke van reizen is dat je onder andere interessante en aardige mensen ontmoet. Zo ook deze vakantie.
Aan het begin van onze reis bezochten we voor de vierde keer Sculpture Park Pilane op het Zweedse eiland Tjorn en dronken een kopje koffie met de oprichter/eigenaar van dit internationale beeldenpark. Een aardige, rustige man die boeiend kan vertellen over zijn Pilane.


Pilane raakt steeds bekender en dat is zeker te merken aan het bezoekersaantal. Overigens mogen ook honden het park bezoeken, want honden houden misschien ook wel van kunst. Jip vindt het geweldig, niet zozeer de beelden, maar wel de schapen die daar vrij rondlopen.

Op ons logeeradres bij de Zweedse Anna Gretha Hansson ontmoetten we een Franse familie uit de buurt van Nice, die net een woningruil met een Noord-Zweedse familie achter de rug hadden. Ook met hen raakten we aan de praat en aan de koffie.

Zij bekeken het fotoboek van K. en wij bewonderden het schilderwerkje dat meneer van ons gemaakt had.

Op de camping in de buurt van Svolvaer gingen we aan de wijn met een Tsjechisch stel uit Praag. Natalie en Vasilav waren op de motor naar de Lofoten gekomen, brachten een bliksembezoek aan deze eilandengroep en wij hadden een gezellige avond met elkaar.

De oud-visser uit Stamsund (Lofoten), die zo boeiend kon vertellen over 'zijn' Stamsund, de walvisjacht, de euro en ons heel behulpzaam de weg wees naar een leuk cafeetje met lekkere, warme appeltaart met ijs.

Hij gaf ons de tip om Valberg te bezoeken. Volgens hem een paradijsje en niets was minder waar!

En de aardige serveerster in het restaurant in Svolvaer, die enkele jaren in Amsterdam had gewoond, nog steeds vloeiend Nederlands sprak en druk aan het werk was om geld te verdienen voor haar voornaamste bezigheid: reizen.
Het Zwitserse stel dat een VW-busje had omgebouwd tot camper en ons binnen liet neuzen, omdat we zo nieuwsgierig waren. Ook zij waren druk bezig met hun reis van vier maanden. Vandaag troffen we hen weer op de poolcirkel.
De Italiaanse jongeren die in vier dagen tijd via Amsterdam, Hamburg, Hirtshals, Oslo op de Lofoten waren beland, met de trein en bij voorkeur sliepen in stations of andere leegstaande gebouwen.
Allemaal aardige, boeiende mensen van wie we helaas geen foto hebben, maar wel een mooie herinnering!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten