maandag 10 januari 2011

Antwerpen



De afgelopen zes, zeven jaar zijn we al verscheidene malen in Antwerpen geweest. We overnachten dan in een van de gastenkamers (aanraders: Bed, bad & brood met Koen, Marleens gastenkamer, Molenaars droom of Elixir).
Een van de hoogtepunten tijdens ons verblijf is een bezoek aan de veiling, waar we bepakt en bezakt vandaan komen. In de loop der jaren hebben we daar heel wat schatten weggehaald, grotendeels voor de verkoop maar ook deels voor de heb. Ons huis hangt vol met Antwerpse vondsten, van schilderijen met ordinaire naakten tot kristallerig glaswerk, van dubieuze beelden tot pompeuze kandelaars.



De laatste keer dat we er waren, maakten we een ondergrondse ruienwandeling met stadsgids. Wat een ontdekking. Gedurende drie uur liepen we in overal met knijpkat achter Eddy de gids aan, die ons allerlei interessante verhalen vertelde over ondergronds Antwerpen. De ruienwandeling is een echte aanrader, zeker met Eddy.



Op zondag gaan we vrijwel altijd naar de Sint Jansvliet waar 's ochtends een rommelmarktje is. Het is er sfeervol en niet druk en meestal vinden we er wel iets. Na de rommelmarkt even een wandeling door de voetgangserstunnel onder de Schelde door. Aan de overkant van de rivier heb je een prachtig uitzicht op Antwerpen.



In Antwerpen kun je ook heerlijk eten, bijvoorbeeld bij de Brasseurs of de Walrus. In februari gaan we weer. Eerst maar eens een kamer reserveren.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten