dinsdag 4 januari 2011

Pilane Zweden

<

In Zweden, op het schiereiland Tjorn is elk jaar het internationale beeldenpark Pilane op een eeuwenoud grafveld te vinden. Op dit bijzondere terrein loop je tussen de schapen door langs de meest fantastische beelden.
We zijn er nu drie achtereenvolgende jaren geweest en we blijven er erg enthousiast over.

Drie jaar geleden maakten we kennis met dit beeldenpark toen we in het dorpje Skarhamn (mooie kuststrook, leuke winkeltjes en museum) overnachtten in Bed & Breakfast Emmelund.
's Ochtends aan de ontbijttafel kregen we van de gastvrouw twee tips die ons leven zouden veranderen, namelijk: Breng een bezoek aan Beeldenpark Pilane in Kyrkesund en lees de boeken van Stieg Larsson.
Aan boeken en beeldenpark zijn we min of meer 'verslaafd' geraakt.
Ik ben benieuwd wat ons volgend jaar weer te wachten staat in Pilane.Als we in deze buurt zijn, logeren we bij Anna Gretha Hanson (Dragsmark, Kattorp), een alleraardigste dame die op het terrein naast haar voormalige boerderij een SVR-camping runt en een zestal eenvoudige zomerhuisjes verhuurt.
Afgelopen zomer hebben we bij haar 1 nacht in the middle of nowhere in Trollebo, een huisje zonder licht en electriciteit, gezeten en het was geweldig. Onweer en bliksem teisterden ons trollenhuisje, maar het maakte ons niet uit. Het was zelfs spannend en ik moest een beetje denken aan die enge film The Blair Witch Project.....Geen opmerkingen:

Een reactie posten